"Погані результати для Путіна" - грецькі ЗМІ про візит президента РФ

Понеділок, 30 травня 2016, 13:38

Президент РФ Володимир Путін не зміг досягти яких-небудь значних результатів від візиту до Греції.

Про це пишуть грецькі ЗМІ після візиту російського лідера.

Видання Thema пише, що Путін, якій перебував у Греції  27-28 травня, мав намір використати візит до однієї з небагатьох дружніх столиць ЄС для підписання кількох економічних угод, а також, щоб надіслати повідомлення західній аудиторії.

"Проте була підписана єдина істотна угода між Hellenic Petroleum та Роснефтью на постачання і переробку нафтопродуктів, яка, проте, була очікуваною і давно готувалася", - йдеться у статті.

Путін і Ципрас взагалі не обговорювали питання скасувати ембарго на сільськогосподарську продукцію, введеного ЄС проти РФ через агресію в Україні. Також сторони майже не торкнулися питання енергетичного співробітництва.

"Пан Путін, по суті ізольований від Заходу, приїхав до Греції, щоб показати Заходу, що до сих пір є політичним гравцем на світовій арені. Переговори щодо багатьох питань між сторонами були жахливо мізерні і обмежились рукостисканнями, посмішками і стандартними заявами про співпрацю", - пише видання Ekirikas.

Досить стриманою була і реакція Путіна на прохання Ципраса інвестувати в об’єкти грецької інфраструктури.

"Інтерес Росії обмежується залізничним оператором TrainOSE в поєднанні з приватизацією порту Салоніки", - відзначає видання.

У свою чергу Греція хотіла використати візит, щоб показати, що продовжує грати певну роль в міжнародних справах.

У цьому контексті прем'єр-міністр Алексіс Ципрас підкреслив, що зміцнення греко-російських відносин є стратегічним вибором для його уряду, а також, що Греція є корисною країною як міст між Росією та ЄС і Заходом у питаннях енергетики і в інших сферах.

Путін також відвідав гору Афон і грецькі ЗМІ відзначають, що цей візит має велике політичне значення для Росії, "яка всіляко намагається підкреслити свою присутність в оплоті православ'я", - пише Haniotika.

"Московський патріархат, який в останні роки заперечує першість Константинопольського Патріарха на Афоні, використовує візит як інструмент зовнішньої політики", - відзначає видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.