Вихід Великої Британії з ЄС може не відбутися - Керрі

Середа, 29 червня 2016, 12:07

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що рішення Британії покинути Європейський Союз, можливо, ніколи не буде реалізована, і що Лондон не поспішає виходити із блоку.

Про це повідомляє AFP.

Виступаючи через день після переговорів з прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном, Керрі заявив, що британський лідер відчуває себе "безсилим" вести переговори про вихід, якого він не хоче.

"Це дуже складне розлучення", – сказав Керрі, який відвідав Даунінг-стріт у понеділок.

За його словами, Кемерон сказав, що не хоче активовувати статтю 50 Лісабонського договору, яка запустить дворічну процедуру виходу з ЄС.

"Кемерон відчуває себе безсилим ... і я думаю, що це справедливий висновок ... адже він має піти і почати переговори, в які він не вірить, і він поняття не має, як це зробити. І до речі, які і більшість людей, які проголосували за вихід", - сказав Керрі, маючи на увазі лідерів кампанії за Brexit, таких як колишній мер Лондона Борис Джонсон.

На запитання чи означає це, що рішення про вихід Великої Британії з ЄС може бути "відігране" і якщо так, то яким чином, Керрі сказав: "я думаю, є кілька способів".

Американські чиновники закликають до спокійної дискусії про вихід Великої Британії з ЄС, які б призвели до угоди, яка дозволить зберегти тісний зв'яок між Лондоном і Брюсселем.

Деякі лідери ЄС, однак, наполягають на тому, що Кемерон повинен швидко активувати статтю 50 і почати переговори про вихід, щоб покласти кінець політичній та економічній невизначеності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: