США закликали Україну розслідувати випадки порушень прав людини

Субота, 4 червня 2016, 10:29

Держдеп США закликав сепаратистів припинити порушення прав людини, водночас він звернувся до уряду України з закликом до розслідування випадків порушень, про які йдеться у звіті ООН.

Про це заявив представник Держдепу США Марк Тонер на щоденному брифінгу.

"Ми ще раз закликаємо так звані органи влади контрольованих сепаратистами районів припинити порушення прав людини, включаючи вбивства, тортури, жорстоке поводження, незаконне затримання, примусову працю, а також обмеження на свободу пересування, мирних зібрань та вираження. Ми також закликаємо їх допустити спостерігачів ООН, мандат якої буде охоплювати всю територію України, в тому числі Крим та східну частину країни" - сказав Тонер.

"І в той же час ми також закликаємо уряд України забезпечити оперативне, ретельне і прозоре розслідування, а також відповідне судове переслідування всіх осіб, відповідальних за випадків зловживань, які могли мати місце і про які йдеться у звіті ООН" - додали у Держдепі.

Крім того, США, за словами Тонера, й надалі закликають Київ розслідувати трагедію в Будинку профспілок, що сталася в Одесі 2 травня 2014 року. 

Детальніше про ситуацію з ймовірним катуванням затриманих в Україні співробітниками СБУ читайте у статті на ЄвроПравді "Потаємні місця несвободи: що ховає СБУ від делегації ООН проти катувань".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: