"Турецький потік" буде реалізовано - Ердоган

Вівторок, 9 серпня 2016, 18:09

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган упевнений в успішній реалізації проекту "Турецький потік", який забезпечить постачання російського газу як на ринок Туреччини, так і Європи.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним в Санкт-Петербурзі, передає "Інтерфакс".

""Турецький потік" - теж буде здійснено. Ми зробимо разом з нашими зацікавленими відомствами кроки, щоб забезпечити постачання російського газу в Європу по цьому газопроводу", - сказав він.

Путін у своєму вступному слові зазначив, що на переговорах лідери двох країн обговорили "великі спільні проекти в тому числі в енергетиці, продовження роботи над якими потребує політичних рішень".

Він нагадав, що щодо "Турецькому потоку" Туреччина вже раніше прийняла рішення.

Пізніше Путін пояснив, що навіть під час охолодження політичної ситуації з РФ турецька сторона продовжувала працювати над проектом і основні дозволи, пов'язані з будівництвом, були видані. Але частина узгоджень ще потрібно отримати.

Він також розповів, що сторони працюють над скасуванням обмежень на залучення турецьких будівельних компаній до реалізації проектів.

"Необхідно відкрити дорогу до діяльності турецьких будівельних підрядних організацій", - погодився з ним  Ердоган.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про нову сторінку у відносинах з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: