Шульц: ЄС зможе вирішити проблеми щодо угоди про ЗВТ з Канадою

Субота, 22 жовтня 2016, 11:14

Європейський союз зможе подолати перепони, які залишилися на шляху підписання угоди про зону вільної торгівлі із Канадою (CETA).

Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц після переговорів у Брюсселі з міністром торгівлі Канади Христею Фріланд.

"Це була дуже плідна зустріч. Переговори між Канадою та ЄС закриті. І ми готові, канадська сторона, і здебільшого європейська сторона, підписати угоду наступного четверга. Але все ще залишається проблема з нашого боку, з європейського боку. Ці питання я обговорю з керівником Валлонії трохи пізніше", - сказав Шульц.

"Але я впевнився сьогодні, що канадська сторона готова до підписання, але також зрозуміло, що європейська проблема залишається і ми маємо її вирішити. Я дуже оптимістично налаштований щодо того, що ми вирішимо проблему всередині Європейського союзу", - підкреслив Шульц.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.