Позиція ЄС щодо санкцій проти РФ не зміниться через зміну позиції США – Могеріні

Четвер, 19 січня 2017, 19:37

Федеріка Могеріні, високий представник Європейського Союзу з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки наголошує, що позиція ЄС щодо санкцій для Росії не зміниться у тому випадку, якщо змінить позиція США на чолі з США новообраним президентом Дональдом Трампом.

Про це вона сказала під час Всесвітнього  економічного форуму в Давосі, повідомляє УНІАН.

"Рішення ЄС ухвалюються не в Вашингтоні, а в Брюсселі. Наше рішення щодо санкцій для Росії через анексію Криму чи через агресію в Україні буде постійно і завжди пов’язане з повним виконанням Мінських домовленостей, і не буде залежати від рішень, які ухвалюються в інших місцях", - заявила Могеріні.

За словами високого представника, "Росія та інші завжди очікують від нас, що ми не знайдемо єдності (для ухвалення цього рішення) чи втратимо єдність".

"Але цього не сталося. Ми єдині, і будемо залишатися єдиними у цьому питанні. Моя мета не поновлювати санкції, моя мета – вирішити конфлікт в Україні. Санкції – це інструмент", - наголосила вона.

Додамо, як відзначає агенція, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський також переконаний, що обговорення санкцій для Росії не стоїть на порядку денному.

"Рішення ухвалено, я не бачу, чому ми повинні зняти санкції – Мінські домовленості не виконані. Тому немає про що говорити", - констатував він.

Раніше повідомлялося, новообраний президент Дональд Трамп заявив, що, ймовірно, збереже недавні санкції адміністрації Бараки Обами щодо Росії, але згодом може їх зняти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: