Трамп обіцяє розглянути питання відновлення тортур як методу допиту

Четвер, 26 січня 2017, 10:26

Президент США Дональд Трамп заявив, що він "абсолютно" впевнений у тому, що такий вид тортур, як імітація утоплення, є дієвим, та розглядатиме питання про відновлення даного виду тортур як методу допиту, якщо буде отримано схвальну рекомендацію від міністра оборони США Джеймса Меттіса та директора ЦРУ Майка Помпео.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ABC News.

"В цьому питанні я покладатимусь на Помпео та Меттіса і мою команду. І якщо вони будуть проти, то тоді добре. Якщо підтримають, то я працюватиму в цьому напрямку. Я хочу робити все в межах того, що дозволено законом", - сказав Трамп.

"Але чи думаю я, що це працює? Абсолютно, я гадаю, що це дієво", - додав він.

Трамп пояснив, що важливо переглянути використання тортур - імітації утоплення - як метод допиту. "Ми не граємо на рівних з ними", - додав він.

"Коли вони (терористи. - Ред.) відрубують голови нашим людям та іншим. Коли вони відрубують голови людям за те, що ті християни на Близькому Сході, коли бойовики ІДІЛ роблять те, що ніхто не чув ще з часів Середньовіччя, то чи впевнений я щодо методу тортур утопленням?

Наскільки я розумію, ми повинні боротися з вогнем за допомогою вогню", - сказав він.

Повідомляється, що під час президентської кампанії в 2016 році Трамп пообіцяв повернути використання тортури утопленням та інші методи допиту.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп збирається створити так звані зони безпеки для сирійських біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.