Німеччина в G20 буде боротися з протекціонізмом Трампа

Вівторок, 7 лютого 2017, 16:26

Німеччина заявляє про намір стати на захист принципів вільної торгівлі у світі та обіцяє використати для цього можливості, які має країна, що головує в G20.

Про це пише Reuters.

"Протекціонізм – це неправильна відповідь на виклики, з якими стикається світ, і Німеччина повинна захищати принципи вільної торгівлі, що гарантує багатство і процвітання для всіх", – йдеться у спільній заяві німецького уряду, промислових груп і об'єднань.

Як відомо, відзначає агенція, заяви президента США Дональда Трампа на користь політики протекціонізму стривожили політиків і менеджерів в найбільшій економіці Європи, національна економіка якої отримує майже половину доходів від експорту.

Сполучені Штати стають найважливішим торговим партнером Німеччини, займають майже 10% від загального обсягу експорту.

"Зараз більше ніж коли-небудь, Німеччина та її європейські партнери повинні стати на захист відкритої і справедливої системи торгівлі", – йдеться у заяві.

Німецькі промисловці закликали уряд Німеччини використати головування в G20 для боротьби з "політичною інтервенцією, спрямованою на підтримку національних економік".

Така позиція німецьких промисловців по суті, повторює коментарі канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка заявила, що вона проти одностороннього порядку встановлення митних тарифів, і про те, що Німеччині ще доведеться вирішити, як реагувати на подібні дії з боку США.

Раніше повідомлялося, що новий президент США Дональд Трамп попереджає німецькі автомобільні компанії про те, що на їхню продукцію, яка надходить на ринок США, буде накладено імпортний тариф у розмірі 35%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: