Туск: очевидно, що мої контакти з владою Польщі триватимуть

П'ятниця, 10 березня 2017, 17:34

Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що попри спротив польського уряду щодо його переобрання на пост президента Європейської ради, він буде продовжувати контактувати з владою Польщі.

Про це Туск заявив сьогодні у Брюсселі на прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо реакції Польщі на його переобрання та можливу ізоляцію Польщі в ЄС у зв'язку з цим.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація про те, що Польща може заблокувати підсумкову заяву саміту ЄС через те, що європейські лідери переобрали Дональда Туска на посту президента Європейської ради попри спротив Польщі.

"Вчорашня атмосфера була дуже оптимістичною, щонайменше для мене. Але сьогодні все було зрозуміло для нас усіх, всіх 27 країн-членів ЄС, включаючи Польщу. Підхід був набагато конструктивніший, позитивніший. І це було дуже відчутно - позитивна, оптимістична атмосфера.

Я буду контактувати з владою Польщі, і це очевидно", - сказав він.

Туск висловив також сподівання, що його польські колеги будуть в змозі прийняти його пропозицію щодо співпраці.

Нагадаємо, лідери ЄС повторно призначили Дональда Туска головою Європейської ради, подолавши спротив Польщі.

Раніше повідомлялося, що прем’єр Польщі Беата Шидло звернулася до лідерів ЄС з листом, в якому просить не підтримувати Туска у переобранні на новий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: