Польська опозиція вперше за два роки випереджає правлячу партію – опитування

Четвер, 27 квітня 2017, 10:07

Польська опозиційна партія "Громадянська платформа" вперше за два роки соціологічних опитувань отримала найбільшу підтримку громадян, випередивши правлячу "Право і справедливість".

Такими є дані опитування Kantar Millward Brown для каналу TVN24.

Дослідження показало, що якби вибори до Сейму відбулися найближчої неділі, то "Громадянська платформа" могла б розраховувати на 31% голосів. В порівнянні з попередні опитуванням цього ж соціологічного центру підтримка опозиції збільшилася на 4 процентні пункти.

Правляча партія "Право і справедливість" наразі користується підтримкою 29% поляків.

Зазначається, що дослідження лише довело деклароване опозицією збільшення її підтримки в останні тижні. Однак для того, щоб говорити про зміну лідера електоральних симпатій необхідні нові дослідження.

Тим не менш "Громадянська платформа" стала лідером опитування вперше з квітня 2015 року. У жовтні 2015 року парламентські вибори виграла консервативна партія "Право і справедливість" і після того вона впевнено лідирувала в опитуваннях.

Крім того, згідно з опитуванням, представлені в нинішньому парламенті рух Kukiz’15 і партія Nowoczesnа користуються підтримкою 10 і 5% відповідно (підтримка останньої політичної сили перебуває на межі прохідного бар’єру). 6% опитаних заявили про підтримку не представленої у нинішньому складу Сейму партії SLD.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: