Рада ратифікувала домовленості з НАТО щодо охорони таємної інформації

Середа, 24 травня 2017, 12:19

Верховна рада України ратифікувала адміністративні домовленості про охорону інформації з обмеженим доступом між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За відповідне рішення (№0144) у середу 24 травня проголосував 231 депутат.  

Адміністративні домовленості про охорону інформації з обмеженим доступом між урядом України та НАТО були підписані 28 вересня 2016 року в Києві.

Угода визначає терміни, що стосуються інформації з обмеженим доступом, погоджує еквівалентність грифів обмеження доступу сторін, визначає компетентні органи безпеки, які відповідають за імплементацію адміністративної домовленості, допуск і надання доступу до інформації з обмеженим доступом, вимоги до правил обміну, контролю і використання такої інформації, порядок дій у разі порушення правил безпеки, які впливають на цю інформацію.

Суб'єктами виконання цього міжнародного договору з української сторони є державні органи, підприємства, установи та організації, які відповідно до національного законодавства проводять діяльність, пов'язану з державною таємницею, та отримали дозвіл на передачу секретної інформації іноземному партнеру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: