В ExxonMobil назвали несправедливим штраф за порушення санкцій проти РФ

Четвер, 20 липня 2017, 19:48

Американська компанія ExxonMobil назвала несправедливим рішення Міністерства фінансів США про штраф у розмірі $ 2 млн за порушення санкцій проти РФ, введених у зв’язку з конфліктом в Україні.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

"Компанія ExxonMobil дотримувалася чітких вказівок Білого дому та Мінфіну США, коли її представники підписали документи, що стосуються поточних операцій з видобутку нафти та газу в Росії, з "Роснефтью" - незаблокованим підприємством - які були підписані від імені "Роснефти" генеральним директором Ігорем Сєчиним", - йдеться у заяві ExxonMobil.

"Дані вказівки були підтверджені 16 травня 2014 р. речником Мінфіну, який, як приклад, заявив, що американському генеральному директору BP було дозволено брати участь у засіданнях ради директорів Роснефти з Сєчиним, якщо така діяльність, пов'язана з діяльністю "Роснефти", а не особистим бізнесом Сєчина. Кожен юридичний документ, згаданий OFAC (Відділ контролю за іноземними активами), виключно пов'язаний з діяльністю "Роснефти", - заявили в американській компанії.

В ExxonMobil вважають, що на підставі сьогоднішньої опублікованої інформації, OFAC намагається запровадити в зворотному напрямку нове тлумачення виконавчого наказу.

"Рішення OFAC є принципово несправедливим", - йдеться в офіційній заяві.

Нагадаємо, Мінфін США оштрафував американську корпорацію ExxonMobil за порушення санкцій, введених у зв’язку з конфліктом в Україні.

Компанію оштрафували за підписання в травні 2014 року восьми документів з президентом "Роснефти" Ігорем Сєчиним, включеним в американський список санкцій. Варто зазначити, що на той час корпорацією керував нинішній держсекретар Рекс Тіллерсон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.