GRECO: Україна має ефективно впровадити антикорупційні закони

Вівторок, 25 липня 2017, 13:26

Україна покращила свою законодавчу базу стосовно корупційних правопорушень, тепер ключовим завданням є впровадити законодавство на практиці.

Про це ідеться у додатку до другого звіту про дотримання законодавства в Україні антикорупційного органу Ради Європи GRECO (Група держав проти корупції), опублікованому 25 липня.

У GRECO дійшли висновку, що за шість років Україна виконала одинадцять з шістнадцяти рекомендацій щодо криміналізації корупційних правопорушень та прозорості партійного фінансування.

П'ять рекомендацій, щодо яких очікуються рішення, були розглянуті лише частково.

GRECO закликає Україну забезпечити, щоб у питанні прозорості виборчих фондів не було введення в оману, наприклад, "власними коштами" партій чи кандидатів. Також має гарантуватися незалежність НАЗК.

GRECO також підкреслює важливість координації між НАЗК та ЦВК щодо забезпечення ефективного моніторингу партійного фінансування та виборчих кампаній.

Повідомляється, що цією доповіддю GRECO завершує третій етап оцінки щодо України. Організація вже розпочала четвертий етап, який фокусуватиметься на запобіганні корупції стосовно членів парламенту, суддів та прокурорів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: