США не мають використовувати санкції для просування своїх інтересів – МЗС ФРН

П'ятниця, 28 липня 2017, 16:41

Німеччина не сприйматиме екстериторіального використання нових санкцій США проти європейських компаній.

Про це йдеться у заяві глави МЗС ФРН Зігмара Габріеля, опублікованій на сайті відомства.

"Президент Трамп це знає, і це знають також Державний департамент та Адміністрація США. Політика санкцій не є ні підходящим, ні відповідним інструментом для просування національних експортних інтересів та внутрішнього енергетичного сектора", - йдеться у заяві.

Габріель зазначив, що подальший розвиток подій залежить від президента США Дональда Трампа. Європейська пропозиція полягає в координації спільної політики щодо Росії.

"Добре, що Конгрес зараз чітко визначив, що перш ніж вживати подальші заходи, мають проводитися консультації з європейськими партнерами США…Ми не повинні забувати про нашу мету - ми хочемо вирішити конфлікт на сході України. Між нами існує консенсус, що це вимагає політичного тиску на Москву. Це є причиною і основою наших європейських санкцій - не більше, але і не менше", - зазначив він.

Міністр також додав, в разі здійсненні російським керівництвом кроків, які дозволять досягти прогресу у виконанні Мінських угод, "можна припустити, що санкції будуть поступово пом'якшені".

Нагадаємо, Єврокомісія висловила стурбованість у зв’язку з новими санкціями США проти РФ і їх негативними наслідками для ЄС.

Нагадаємо, Палата представників США ухвалила законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції", в якому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Законопроект також підтримав американський Сенат. Тепер його має підписати президент США.

Новий законопроект викликав незадоволення в країнах Євросоюзу та європейських інституціях.

Про подробиці нових санкцій читайте у матеріалі ЄвроПравди: "Деталі нових санкцій проти Росії: що змінив Конгрес у законі про покарання ворогів США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.