Фінська поліція надіслала секретну інформацію про візит Путіна сторонній людині

Понеділок, 7 серпня 2017, 13:42

Внутрішнє листування фінської поліції стосовно візиту президента РФ Володимира Путіна помилково було надіслане сторонній людині.

Про це повідомляє газета Iltalehti.

Мешканка міста Оулу отримала на електронну скриньку повідомлення з текстом, в якому, зокрема, обговорювався точний час прибуття вертольота Путіна. Як пише газета, йдеться про секретну інформацію. Крім того, в листуванні обговорювалося пересування президента Фінляндії Саулі Нііністьо.

За словами жінки, вона жодним чином не по'язана з поліцією і не розуміє, яким чином повідомлення поліції потрапило до неї.

Експерт зі зв'язків з громадськістю з поліції Східної Фінляндії Арто Тюнккюнен заявив, що повідомлення було відправлене помилково.

"Програма електронної пошти Outlook працює таким чином, що всі електронні адреси, на які коли-небудь надсилалися повідомлення, зберігаються в системі. Тобто в даному випадку не було відмічено, що повідомлення було відправлене також цивільній особі", - сказав він.

В поліції також пояснили, що листи надійшли жінці за дев'ять годин після приземлення вертольоту Путіна, тобто безпеці президентів нічого не загрожувало.

Водночас глава поліції Східної Фінляндії Тайсто Хуоко попросив скласти рапорт про інцидент.

Як відомо, Путін відвідав Фінляндію 27 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: