Над російським консульством в Сан-Франциско помітили чорний дим

Фото
Субота, 2 вересня 2017, 10:13

Чорний дим з'явився над будівлею генконсульства Росії в Сан-Франциско, за день до того, як російський уряд має звільнити об'єкт.

Про це повідомляє CNN.

"Не треба хвилюватися, вони не вибирають Папу", - повідомив CNN російський чиновник.

 Фото  AP

Відділення пожежної служби Сан-Франциско розмістило в соціальних мережах інформацію про інцидент, опублікувавши твіт, що "все гаразд".

За інформацією The Associated Press, представники консульства РФ відправили назад пожежників, які прибули до будівлі через повідомлення про дим.

Репортер агентства почув, як люди, які вийшли зсередини консульства сказали пожежникам, що проблем немає і що співробітники консульства "спалюють невідомі речі в каміні".

Нагадаємо, у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку.

У Державному департаменті США пояснили, цей крок зроблено у відповідь на вимогу Кремля скоротити американський дипломатичний персонал у Росії.

Згодом Генконсульство Росії в Сан-Франциско оголосило про припинення прийому відвідувачів з 1 вересня.

Як відомо, у липні Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ зажадала, щоб США до початку осені скоротити кількість дипломатичних співробітників до 455 осіб. Мова іде про скорочення 755 співробітників дипмісії США. 

Ці заходи стали відповіддю на прийняті американським Конгресом нові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.