Єврокомісія про референдум у Каталонії: Маємо поважати Конституцію Іспанії

Четвер, 21 вересня 2017, 14:08

У Єврокомісії заявили про величезну повагу до Конституції Іспанії та законів країни, коментуючи таким чином свою позицію щодо референдуму про незалежність в Каталонії.

Про це заявив речник Європейської комісії Маргаритіс Схінас, відповідаючи на численні питання щодо референдуму, арештів та інших дій, які зараз відбуваються в Іспанії.

"Ми маємо поважати іспанську Конституцію. Ми, звісно, маємо поважати всі Конституції наших держав-членів. І такі питання мають вирішуватися відповідно до конституцій кожної держави-члена (ЄС - Ред.)", - сказав він, наголосивши на тому, що позиція ЄК щодо цього питання не є новою.

Також, коли Схінаса запитали, чи закликає ЄК до того, щоб рішення було знайдено в рамках Конституції, він відповів: "Ні, я цього не казав. Я лише повторив, що ми повністю поважаємо Конституцію Іспанії".

Як повідомлялося, тисячі людей вийшли на вулиці кількох міст Каталонії, щоб висловити підтримку референдуму про незалежність та вимагати звільнення затриманих каталонських чиновників.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав президента Каталонії Карлеса Пучдемона піти у відставку і скасувати плани щодо проведення референдуму про незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.