Європарламент на початку жовтня оцінить прогрес переговорів щодо Brexit

Вівторок, 5 вересня 2017, 17:16

Європейський парламент планує представити на початку жовтня свою оцінку того, чи просунулися переговори щодо Brexit достатньо для того, щоб розпочати другий етап.

Про це повідомляє EUobserver.

Представник Європарламенту на переговорах Гі Верхофстадт повідомив євродепутатам, що він хоче відправити запропоновану резолюцію парламентським групам для ознайомлення до кінця вересня.

Як відомо, Британія та ЄС проводять третій раунд переговорів, де намагаються вирішити питання прав громадян ЄС та Британії, які живуть за кордоном, фінансового врегулювання та кордону Ірландії та Північної Ірландії.

Минулого тижня головний переговірник з боку ЄС Мішель Барньє заявив, що явного прогресу з щодо основних тем під час переговорів не було досягнуто.

Британія хоче вести безперервні переговори з Європейським Союзом, щоб спробувати вийти із глухого кута через угоду про "розлучення" із блоком.

Однак в ЄС хочуть спочатку домовитися про угоду щодо виходу Британії і вже потім говорити про майбутні відносини.

Нагадаємо, британська команда переговірників вимагає правових роз'яснень від посадових осіб Брюсселя щодо плати за процес виходу з ЄС.

Детальніше про "ціну розлучення" Британії та ЄС читайте у матеріалі на ЄвроПравді: "Скільки коштує Brexit: Лондон і Брюссель не можуть узгодити умови розлучення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.