ЗМІ дізналися про жорсткі плани Британії щодо мігрантів з ЄС після Brexit

Середа, 6 вересня 2017, 10:34

Згідно з планами британського уряду, низькокваліфікованим мігрантам з ЄС буде дозволено працювати у Великій Британії лише два роки, перш ніж їх відправлять додому.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на конфіденційний документ, який потрапив у ЗМІ, щодо планів уряду зі стримування міграції після 2019 року.

Конфіденційний документ з пропозиціями від Міністерства внутрішніх справ країни було оприлюднено ЗМІ лише через кілька днів після того, як останній раунд переговорів щодо Brexit закінчився невдало.

Згідно із 82-сторінковим документом із позначкою "конфіденційний офіційний проект" від серпня 2017 року, кваліфікованим працівникам буде дозволено залишатися у країні від 3 до 5 років, перш ніж вони мають повернутися назад.

У документі йдеться, що британські робочі місця повинні бути запропоновані британським робітникам, а роботодавці повинні продемонструвати, що вони намагаються взяти на роботу місцеве населення, перш ніж вони захочуть набрати закордонний персонал.

В'їзд шукачам роботи з ЄС буде заборонено, оскільки вони повинні мати гарантовану роботу, перш ніж приїхати у Британію.

У документі також зазначено, що вільне пересування в нинішній формі закінчиться після того, як Британія вийде з ЄС у березні 2019 року, коли розпочнеться період реалізації, який триватиме "принаймні два роки".

Окрім того, громадянам ЄС потрібні будуть паспорти для в'їзду в країну. Туристам буде дозволено перебувати у країні від трьох до шести місяців.

Минулого тижня головний переговірник з боку ЄС Мішель Барньє заявив, що не було досягнуто явного прогресу з Великою Британією щодо основних тем під час Brexit-переговорів.

Британський уряд хоче, щоб переговори велися щотижня, щоб просунутися від обговорення умов виходу Британії з блоку до майбутніх торговельних угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: