Віце-прем’єр: з британськими візами в Україні складається дивна ситуація

П'ятниця, 8 вересня 2017, 14:28

Віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе має намір підняти візове питання у переговорах з представниками Великої Британії.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "Європейській правді".

Відповідаючи на запитання  журналіста про проблеми з процедурою видачі британських віз, вона назвала "дивною" британську візову політику.

"Я поділяю стурбованість тією дивною ситуацією, яка є. Так, це дивно, що ми не маємо візової присутності Великої Британії в Україні. І я буду звертати увагу британських колег на це питання", - заявила віце-прем’єр.

Як відомо, в Україні є посольство, але немає візових офіцерів Великої Британії. Через це всі паспорти українців, які хочуть отримати візу, надсилаються до Варшави компанією-посередником. У опрацювання віз також регулярно виникають затримки, через що українці скаржаться на "згорілі" авіаквитки та бронювання готелів.

Водночас, Климпуш-Цинцадзе порадила не розраховувати на скасування віз до Британії ближчим часом.

"Наш МЗС веде розмову щодо візової лібералізації з Британією, хоча я розумію, що це не є пріоритетним питанням для Лондона. І тому, об’єктивно, я не маю очікувань, що питання скасування віз Великої Британії для громадян України може бути вирішене у близькій перспективі", - пояснила вона.

Детальніше читайте в інтерв'ю "Климпуш-Цинцадзе: Ще влітку 2016 року комісію щодо партнерства з НАТО очолював регіонал Кожара".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: