В МЗС готують заяву щодо Земана: Чехії доведеться вибачатися

Вівторок, 10 жовтня 2017, 15:53

Міністерство закордонних справ України готує офіційну реакцію на заяву президента Чехії Мілоша Земана і вимагатиме вибачень у офіційної Праги.

Про це "Європейській правді" розповіло джерело в керівництві МЗС.

Співрозмовник нагадав, що антиукраїнські висловлювання президента Чеської республіки вже ставали приводом для обурень Києва. Попри те, що за чеським законодавством президент не має впливу на зовнішню політику, офіційна Прага буде вимушена просити вибачення.

"Зараз уряду Чехії знову доведеться вибачатися за свого президента зі словами про те, що міжнародна політика – то не його справа", - заявив співрозмовник.

Дипломат повідомив, що найближчим часом буде оприлюднена офіційна заява МЗС з цього приводу.

Він також зауважив, що кілька офіційних представників міністерства відреагували на новину зі Страсбургу. "Міністр написав  у твіттері, Кулеба (постпред в Раді Європи) зробив заяву, Макеєв (політдиректор МЗС) написав твіт, Перебийніс (посол у Чехії) зараз коментуватиме це питання в Празі", - зауважив співрозмовник.

Як повідомляла "Європейська правда", під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.