Путін запровадив санкції проти Північної Кореї

Понеділок, 16 жовтня 2017, 17:45

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, що передбачає застосування санкцій проти Північної Кореї у відповідь на проведення Пхеньяном ракетно-ядерних випробувань.

Указ, опублікований на офіційному порталі правової інформації, підписаний у зв'язку з прийняттям резолюції Ради Безпеки ООН 2321 від 31 листопада 2016 року, повідомляє "Интерфакс".

Указ доповнює ряд додатків, в тому числі перелік фізичних і юридичних осіб, пов'язаних з ядерною програмою КНДР або її програмою з балістичних ракет, на яких поширюється дія обмежень.

Заходи вводять додаткові заборони на торгово-економічну, банківсько-фінансову і науково-технічну взаємодію з КНДР.

Забороняється придбання в КНДР міді, нікелю, срібла і цинку. При цьому зберігається передбачене резолюцією РБ ООН 2270 від 2 березня 2016 року виключення для проекту по транзиту російського вугілля по лінії ВАТ "РЖД" через північнокорейський порт Раджин для подальшого вивезення в треті країни.

З пояснювальної записки випливає, що державам-членам ООН пропонується протягом 90 днів з дня прийняття резолюції закрити всі представництва своїх банків в КНДР.

Фізичним особам та організаціям забороняється фінансування підтримки ведення торгівлі з КНДР як за державними, так і за приватними каналами.

Крім того, має бути призупинено науково-технічне співробітництво з участю осіб або груп, що представляють КНДР, за винятком обмінів в галузі медицини; збільшується список спеціальностей, за якими заборонено навчання на території держав-членів ООН північнокорейських громадян.

Вводяться додаткові обмеження на співпрацю в транспортній сфері. Крім того, розширюються адресні обмеження щодо ряду північнокорейських фізичних і юридичних осіб, а також списки продукції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: