У сирійському місті Ель-Кар'ятайн бойовики ІДІЛ вбили 60 цивільних за три тижні

Понеділок, 23 жовтня 2017, 18:04

Бойовики "Ісламської держави" вбили понад 60 мирних жителів та ще понад 100 осіб пропали безвісти у сирійському місті Ель-Кар'ятайн в сирійській провінції Хомс за три тижні до того, як сирійська армія повернула контроль над територією.

Про це заявив губернатор провінції, повідомляє Reuters.

У суботу, 21 жовтня, державні ЗМІ Сирії повідомили, що сирійські війська та союзні сили повернули контроль над містом Ель-Кар'ятайн "після усунення терористів ІДІЛ".

За даними Сирійського центру з моніторингу прав людини, бойовики ІДІЛ вбили щонайменше 128 людей у місті.

Однак за словами губернатора провінції Хомс Талала Баразі, понад 60 людей були вбиті, в той час як понад 100 осіб пропали безвісти.

Губернатор розповів, що під час пошуків в цьому районі було виявлено 13 тіл у неділю, з яких чотири були ідентифіковані.

Баразі повідомив, що всі цивільні особи, які були вбиті, були державними службовцями та пенсіонерами.

Раніше в цьому місяці Сирійський центр з моніторингу прав людини заявив, що бойовики ІДІЛ захопили місто від урядових сил.

За 48 годин до того, як сирійська армія відбила місто, загинуло щонайменше 83 людини, яких бойовики ІДІЛ назвали "агентами режиму".

Місто Ель-Кар'ятайн знаходиться близько 300 км на захід від міста Дейр-ез-Зор, нинішнього урядового наступального пункту з російськими реактивними літаками та бойовими групами, яких підтримує Іран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: