Росія використовує події в Каталонії для послаблення Європи – Клімкін

Понеділок, 30 жовтня 2017, 12:54

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Росія використовує події в Каталонії для послаблення Європи.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ і співробітництва Іспанії Альфонсо Дастісом у Києві, повідомляє УНІАН.

"Ми прекрасно знаємо, що Росія намагається використовувати ці події, щоб побудувати хибну логіку того, що відбувається в Європі", - наголосив Клімкін.

"Намагаючись поставити в один ряд події щодо незаконної окупації Криму, того, що відбувається у Каталонії, або те, що відбувається навколо Косово, і так само підтримуючи ті сили в Європі, які намагаються дестабілізувати ситуацію і послабити Європу, таким чином продовжуючи гібридну війну проти європейського проекту", - сказав Клімкін.

Клімкін також заявив, що некоректно проводити паралелі між подіями в Каталонії та на Донбасі через російську агресію.

"Уявіть собі, що зараз в Каталонії були б дві тисячі російських танків і бронемашин, тисячі солдат російських регулярних військ і десятки тисяч російських найманців. І все це фінансувалося і управлялося Росією. У цьому сенсі у нас не сепаратизм, у нас реальна російська агресія в Криму і на Донбасі", - цитує главу МЗС видання Liga.

Нагадаємо, Україна не визнає проголошення незалежності Каталонії в односторонньому порядку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: