З 2016 року Німеччину добровільно залишили вісім тисяч іракців - ЗМІ

Вівторок, 14 листопада 2017, 09:54

З 2016 року з Німеччини добровільно виїхали вісім тисяч іракців.

Про це з посиланням на Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF) повідомляє видання Die Welt, передає Deutsche Welle.

Так, минулого року німецька влада санкціонувала та сприяла виїзду понад 5,5 тисячі іракців. Протягом 2017 року (до кінця вересня) Німеччину залишили 2,5 тисячі громадян Іраку.

За даними видання, BAMF вбачає у таких статистичних даних нормалізацію ситуації в Іраку. Водночас у відомстві зазначають, що "поки що не вбачають обґрунтованих підстав" для перегляду умов захисту для тих 120 тисяч іракців, які перебувають на території ФРН та заявили про надання їм притулку.

За даними відомства, статус цих осіб переглядатиметься протягом наступних трьох років. Якщо буде встановлено, що підстави для захисту цих осіб зникли, їхній статус буде змінений. В іншому випадку вони отримають право на безстрокове перебування на території Німеччини.

Нагадаємо, з часу кризи біженців, коли у 2015 році до Німеччини прибули майже мільйон мігрантів, які потребували притулку, цього року кількість зареєстрованих перетинів кордонів ФРН мігрантами скоротилась. За даними федеральної поліції, у першому півріччі 2017 року цей показник склав 24,8 тисячі осіб. Більшість з них звернулись до влади ФРН з клопотанням про надання притулку. Загалом за першу половину 2016 року ця цифра склала більше 129 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: