Румунія депортувала серба, що воював на стороні бойовиків на Донбасі

фото
Середа, 15 листопада 2017, 08:39

Румунія депортувала серба, який воював на боці бойовиків на Донбасі, та заборонила йому в’їзд на 15 років.

Про це повідомляє Mediafax.  

Суд ухвалив рішення депортувати 42-річного Братислава Живковича після того, як він намагався здобути таємну інформацію про військові об’єкти та інфраструктуру.

Як повідомила румунська спецслужба SRI, Живковича "проявив інтерес до отримання конфіденційних документів про критичну інфраструктуру і об’єкти національних і союзних у НАТО військ на південному сході Румунії з метою вплинути на стратегічне партнерство в НАТО".

Живковича затримали, коли він фотографував військові радарні установки на узбережжі Чорного моря, а інформацію хотів передати "іноземному уряду чи організації". У прес-службі запевнили, що серб не зміг заволодіти жодними таємними даними.

 фото: novosti.rs

Братислав Живкович – командувач сербської націонал-шовіністичної парамілітарної організації Четники. Він брав участь у конфліктах в Боснії, Косові та Хорватії у 90-их роках. У 2014-році він вирушив у Крим, заявивши, що потрібно допомогти росіянам у війні з українцями.

Пізніше він поїхав на Донбас, де разом з іншими сербами брав участь у бойових діях на боці проросійських бойовиків. 

фото: mediafax.ro

Служба безпеки України 11 жовтня заявила, що лише на території, підконтрольній угрупованню "ЛНР", від початку конфлікту на Донбасі воювали більш як 300 громадян Сербії.

З кінця 2014 року прокуратура Сербії порушила 45 справ стосовно найманців, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, в тому числі на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.