Президент Сербії закликав знизити градус напруги у відносинах з Україною

Четвер, 9 листопада 2017, 15:54

Президент Сербії Александр Вучич заявив, що важливо знизити градус напруги у відносинах з Україною та розвивати дружні відносини.

Про це повідомляє портал novosti.rs.

Журналісти запитали Вучича, чи вважає він, що дипломатичний конфлікт між Україною та Сербією вичерпався після того, як Київ провів консультації з українським послом у Белграді, а Белград викликав на розмову свого посла з Києва.

Вучич відповів, що він сподівається на вирішення конфлікту якомога швидше. За його словами, українці доброзичливо ставляться до сербів, як і серби до українців.

Президент Сербії додав, що не хоче коментувати будь-чиї заяви і що влада в Сербії виконує свою роботу.

"Важливо заспокоїтись і продовжити розвивати дружні відносини, і якщо у мене буде така можливість, я зроблю все, що у моїх силах", - сказав Вучич.

Нагадаємо, напередодні Белград терміново викликав свого посла з Києва для обговорення актуальних відносин з Україною. На цей крок Белград пішов услід за Києвом, який днями раніше викликав свого посла з Сербії.

Причиною послужили різкі заяви українського посла Олександра Александровича, який назвав Сербію інструментом в руках Росії. Белград пригрозив оголосити персоною нон грата українського дипломата. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.