Головний суддя залишив місію ЄС у Косові, заявивши про корупцію

Четвер, 16 листопада 2017, 18:30

Головний суддя спеціальної місії ЄС в Косові залишив свою посаду, звинуватив інших високопоставлених членів місії в корупції та хабарництві.

Про це він заявив в інтерв'ю Le Monde.

Малкольм Сіммонс з 2008 року був суддею місії ЄС зі встановлення верховенства права в Косово (EULEX), а з 2014 року він очолив суддівську асамблею.

Сіммонс заявив, що за останні тижні він викрив кілька випадків корупції в місії ЄС - EULEX.

Він також звинуватив колегу суддю у зломі його електронної пошти та передачі його електронних листів іншим суддям.

"В останні тижні я повідомив про декілька випадків корупції в рамках місії. Зокрема, я підняв питання про злом моєї приватної електронної пошти іншим суддею EULEX. Я звернувся до Міністерства закордонних справ Великої Британії та ЄС з проханням направити цю справу до поліції. Однак вони не підтримали мене", - пояснив він причину свого звільнення.

Сіммонс заявив, що двічі писав про випадки корупції у місії Федеріці Могеріні, високому представнику ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки, однак не отримав відповіді.

"Для мене це чітко показує, як Європейський Союз розбирається з корупцією ... вони хочуть придушити справу", - заявив він.

Зазначимо, що ЄС затвердив розміщення спеціальної місії в Косові 16 лютого 2008 року. Місія включала близько 3200 співробітників поліції та судового персоналу (1950 міжнародного та 1250 місцевого персоналу).

У вересні 2012 року парламент Косово проголосував за продовження дії EULEX до 2014 року. У квітні 2014 року він знову проголосувала за продовження мандату EULEX до червня 2016 року. Згодом Європейська Рада вирішила продовжити мандат Місії ЄС з Верховенства права у Косові до 14 червня 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: