США вийшли з антикорупційної Ініціативи прозорості видобувних галузей

П'ятниця, 3 листопада 2017, 12:59

США 2 листопада вийшли з Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI), впровадженою з метою боротьби з корупцією у сфери видобування нафти, газу та мінералів.

Про це йдеться у заяві керівника ініціативи Фредріка Рейнфельдта.

"Це невтішний крок у зворотному напрямку. EITI здійснює важливі досягнення в глобальних зусиллях по боротьбі з корупцією та незаконними фінансовими потоками. Наша робота підтримує зусилля по боротьбі з транснаціональною злочинністю та фінансуванням тероризму. Важливо, щоб країни, багаті ресурсами, подібні до Сполучених Штатів, були прикладом для інших. Це рішення надсилає неправильний сигнал" - йдеться у заяві.

Сумніви щодо подальшої участі США в EITI виникли ще на початку року, коли Конгрес провалив проходження так званого закону про видобування ресурсів, який вимагав від таких компаній, як Exxon Mobil Corp, розкривати податки та інші збори, що сплачуються іноземним урядам, таким як Росія, пише Reuters.

У листі з повідомленням про відкликанням участі США в EITI американська сторона пояснила, що лишається відданою боротьбі з корупцією, однак внутрішнє впровадження ініціативи не відповідає законодавчому полю Сполучених Штатів.

Ініціатива EITI, заснована в 2003 році та до якої США приєдналися в 2014 році, встановлює глобальний стандарт для урядів щодо розкриття своїх доходів від нафтових, газових та гірничодобувних активів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: