Президент Чехії Земан здійснить чотириденний візит до Росії – росЗМІ

П'ятниця, 3 листопада 2017, 13:32

Президент Чехії Мілош Земан, відомий своєю проросійською позицією, здійснить офіційний візит до РФ з 20 по 24 листопада.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело.

Мілош Земан розраховує провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним 21 листопада. На наступний день, 22 листопада, чеський лідер буде перебувати в Москві, де зустрінеться з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим. У Москві також відбудеться російсько-чеський бізнес-форум, на якому виступить Земан.

Президент Чехії також відвідає Єкатеринбург. Там 23 листопада відбудеться бізнес-форум за участю російських і чеських підприємців.

Візит Мілоша Земана в Росії стане однією з його останніх зарубіжних поїздок на посаді. У січні 2018 року в Чехії відбудуться президентські вибори, на яких Земан домагатиметься власного переобрання.

Нагадаємо, під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

Президент Чехії визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: "Крим – це анексія, без сумніву. Та це завершена справа (fait accompli)".

Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ. Заяви Земана не зустріли обурення представників ПАРЄ, які отримали право на виступ за його присутності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: