Бельгія: світ має уважно стежити за процесом над лідером Каталонії

Неділя, 5 листопада 2017, 17:53

Міжнародне співтовариство має уважно стежити за Іспанією, щоб переконатись, що відсторонений від влади лідер Каталонії отримає у Мадриді справедливий судовий розгляд.

Про це у коментарі мережі VTM заявив віце-перм’єр Бельгії та глава МВС Жан Жамбон, повідомляє Associated Press.

"Я просто запитую себе, як держава-член ЄС могла зайти так далеко, і я запитую себе, де позиція Європи, яку вона повинна мати стосовно цього питання", - зазначив Жамбон.

Бельгійський чиновник відзначив, що "є, звичайно, іспанське законодавство, але є також міжнародне право, є Європейська конвенція з прав людини, і такі речі мають перевагу над законодавством держави-члена ЄС".

"Тому, я думаю, міжнародна спільнота повинна пильно стежити", - додав бельгійський урядовець.

Нагадаємо, відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон здався у руки бельгійської поліції.  У неділю ввечері він та четверо його соратників будуть допитані слідчим суддею у Бельгії, який вирішить питання їхнього арешту, щоб далі розпочати екстрадиційну процедуру.

Нагадаємо, суд Іспанії 3 листопада видав європейський ордер на арешт екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, який перебуває у Бельгії.

Суд підозрює Пучдемона та його чотирьох соратників в організації заколоту, розтраті державних коштів, зловживанні службовим становище та непокорі владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: