Екс-радник Трампа зізнався у зустрічах з віце-прем'єром РФ

Вівторок, 7 листопада 2017, 10:10

Колишній радник передвиборного штабу Дональда Трампа із зовнішньої політики Картер Пейдж на засіданні Комітету Палати представників з розвідки підтвердив факт спілкування з російським віце-прем'єром Аркадієм Дворковичем.

Про це повідомляє CNN з посиланням на стенограму інтерв'ю, опублікованого в понеділок ввечері.

Свідчення екс-радника показують нові подробиці про те, як Пейдж інформував людей у кампанії Трампа про спілкування з росіянами, а також детальнішу інформацію про його контакти з росіянами після зустрічі з заступник голови уряду РФ Аркадієм Дворковичем під час поїздки в липні 2016 року.

Згідно із шестигодинних свідчень Пейджа у Комітеті розвідки, провідні члени кампанії Трампа знали про поїздку колишнього радника із зовнішньої політики до Росії у липні 2016 року.

У Комітеті Пейдж розповів, що йому запропонували виступити в Росії після того, як він приєднався до кампанії.

У інтерв'ю Пейдж стверджує, що він заздалегідь домагався дозволу на свою поїздку та просив поради щодо свого виступу в університеті, а потім запропонував надати звіт про це учасникам кампанії Трампа.

Пейдж завжди стверджував, що їздив до Росії як приватний громадянин, і що це не було пов'язано з кампанією Трампа. За його словами, мета поїздки до РФ - це зустріч із науковцями та лекція, в ході якої він заявив, що його перебування у Росії не для того, щоб представляти Трампа.

Свою ж розмову із Дворковичем Пейдж назвав "приватною".

Після поїздки, Пейдж запропонував представникам кампанії Трампа звіт щодо поїздки.

"Я скоро направлю вам звіт, що стосується деякої неймовірно унікальної інформації та інформаційного просування, які я отримав від кількох російських законодавців та високопоставлених членів адміністрації президента (РФ) тут", - йдеться у його листі.

Однак Пейдж заявив, що його слова щодо "унікальної інформації" стосуються того, що він дізнався з виступів на події.

Окрім Дворковича Пейдж також познайомився з іншими урядовцями РФ, коли виступав з промовою в Москві в липні 2016 року. Пейдж описав ці зустрічі "короткими розмовами".

Друга зустріч із Дворковичем відбулася у грудні 2016 року в РФ. 

Раніше повідомлялося, що екс-радник штабу президента США Дональда Трампа Джордж Пападопулос зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР про спілкування штабу з іноземцями, включаючи громадян Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: