Угорщина погрожує вийти з переговорів ООН щодо міграції

Четвер, 1 лютого 2018, 18:18

Угорщина може вийти з переговорів ООН з питань міграції через побоювання, що проіммігрантська позиція міжнародної організації суперечить інтересами безпеки країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає Politico.eu.

"ООН хоче створити угоду, яка стимулюватиме міграцію, а ми маємо протилежну точку зору, і якщо у першому проекті в лютому йтиметься про це... то виникає питання - чому ми повинні брати участь у цій дискусії?" - сказав Сійярто.

Офіційні переговори щодо Нью-Йоркської Декларації ООН (політична декларація 2016 року, згідно з якою 193-члени Генеральної Асамблеї ООН погодилися провести два роки переговорів щодо угоди про безпечну та легальну міграцію) повинні початися в цьому місяці, з метою прийняття остаточного комплексу заходів до кінця 2018 року.

"Якщо не буде ніякого зрушення в позитивну сторону - в сторону позиції Угорщини в першому проекті ООН щодо комплексу заходів, то буде запущено процес виходу Угорщини з серії переговорів", - сказав міністр.

"На думку Угорщини, міграція - це не позитивний процес, і він не є незупинним, однак становить більшу загрозу безпеці та може бути зупинений", - додав він.

Нагадаємо, Єврокомісія вирішила направити до Суду ЄС скарги проти Чехії, Угорщини та Польщі за невиконання цими країнами юридичних зобов'язань щодо переміщення мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: