У Польщі створюють міжвідомчий орган для боротьби з проявами фашизму

Понеділок, 19 лютого 2018, 09:59

У понеділок в уряді Польщі створять міжвідомчу групу для боротьби з проявами фашизму та інших тоталітарних ідеологій.

Про заявив глава канцелярії прем’єр-міністр Польщі Міхал Дворчик, повідомляє RMF24.

"До цього органу увійдуть представники всіх міністерств, яких стосується ця проблематика, головою швидше за все стане міністр внутрішніх справ" - заявив Дворчик.

За його словами, новий орган мати консультативний та консультативно-координаційний характер.

В суботу глава МВС Польщі Йоахім Брудзінський звернувся до прем’єра Матеуша Моравецького з пропозицією створити орган для боротьби з фашизмом. Метою такого органу має стати протидія пропаганді фашизму та інших тоталітарних ідеологій і злочинам на грунті ненависті та національних відмінностей.

Прем’єр оцінив пропозицію як "дуже добру ініціативу".

До нового органу мають увійти представники МВС, Мін’юсту, МЗС, Мінкульту, поліції, прикордонної служби, агентства внутрішньої безпеки та прокуратури.

Нагадаємо, у січні польська прокуратура почала розслідування після виходу в ефір на телеканалі TVN24 сюжету про членів організації "Гордість і сучасність", які в Сілезькому воєводстві святкували річницю народження Адольфа Гітлера.

На записах прихованою камерою видно, зокрема, як націоналісти в мундирах вермахту проголошують тости "За Адольфа Гітлера і нашу вітчизну, кохану Польщу", "вівтар" з Гітлером, а також пригощання тортом з мотивами прапора Третього рейху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.