Європарламент розгляне резолюцію щодо скасування переходу на літній час

П'ятниця, 2 лютого 2018, 14:26

Європейський парламент розгляне резолюцію, закликає Європейську комісію виступити з пропозицією щодо скасування переходу на зимовий та літній час.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідну резолюцію буде винесено на обговорення і голосування на наступному тижні у четвер, 8 лютого, в рамках пленарного засідання у Страсбурзі.

Проект резолюції підготував Комітет Європарламенту з питань транспорту. Він став реакцією на ініціативи та петиції громадян, в яких вони висловлювали занепокоєння стосовно стану здоров’я через наслідки зміни часу двічі на рік. Тому у проекті резолюції міститься заклик провести оцінку можливості зміни поточної системи переходу на літній і зимовий час.

Є ряд країн, які вже дали зрозуміти, що хочуть припинити переводити стрілки годинників двічі на рік – це Фінляндія, Польща, Естонія. Однак ми маємо провести ці зміни по всьому ЄС" - заявив євродепутат Сін Келлі, якого цитує портал Newstalk.

"Це повільний процесс, але на щастя тепер у нас є майданчик пленарної сесії на наступному тижні у Страсбурзі" - додав він.

Як повідомлялося, Фінляндія заявила, що домагатиметься скасування літнього часу у Європейському Союзі після того, як понад 70 тисяч фінів минулоріч підписали відповідну петицію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: