В Раді Європи не спостерігають за виборами в РФ, але Аграмунт все одно поїде

Середа, 14 березня 2018, 16:51

Представники парламентської асамблея Ради Європи не будуть присутні на виборах президента РФ в якості спостерігачів від цих органів.

Про це повідомив речник генсека Ради Європи Даніель Хольтген, коментуючи заяви російських посадовців щодо присутності спостерігачів від ПАРЄ.

Росія не запросила Парламентську асамблею Ради Європи до спостереження за виборами", - написав Хольтген у власному twitter.

Необхідно зауважити, що інші органи РЄ також не беруть участь у спостереженні за виборами, оскільки не мають відповідного мандату; водночас, ПАРЄ такий мандат має і брала участь у спостереженні за попередніми президентськими виборами.

Раніше російські ЗМІ поширили заяву російського депутата Леоніда Слуцького, в якій він повідомив, що спостерігати за президентськими виборами погодилося "понад 300 шановних зарубіжних політиків та публічних персон", назвавши трьох з них – колишнього президента ПАРЄ Педро Аграмунта, іншого члена ПАРЄ Жорді Шуклу та колишнього члена ПАРЄ Т’єрі Маріані.

Як відомо, всі троє політиків є неприховано проросійськими. Аграмунту минулого року довелося припинити виконання повноважень президенту через недовіру з боку членів ПАРЄ.

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: