Глава МВС Чехії проведе консультації зі спецслужбами через отруєння Скрипаля

П'ятниця, 16 березня 2018, 15:26

Міністр внутрішніх справ Чехії Любомир Метнар проведе зустрічі з керівниками спецслужб, щоб прийняти рішення про реакцію на отруєння у Великій Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомляє Aktualne.

"До кінця поточного тижня я хотів би зустрітися з директором Служби інформаційної безпеки (контррозвідка) і з главою Управління із закордонних зв'язків та інформації (розвідка)", - сказав Метнар.

Він також розповів, що в середу зустрічався з новим британським послом в Чехії Ніколасом Арчером. "Я висловив підтримку і запропонував поглибити співпрацю наших і британських сил безпеки", - сказав Метнар.

Видання з посиланням на джерела повідомляє, що вже визначені кілька осіб з російського посольства у Празі, які, в разі рішення уряду і міністра закордонних справ, могли б бути вислані з країни.

Глава МВС цю інформацію не підтвердив, але і не спростував.

Нагадаємо, глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив, що президент Росії Володимир Путін "практично напевне" особисто віддав наказ використати токсичну нервово-паралітичну речовину "Новічок" для отруєння Скрипаля.

Як відомо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна.

США, Велика Британія, Франція та Німеччина виступили зі спільною заявою, у якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна та його доньки.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: