У Ганновері тисячі курдів протестували проти операції Туреччини в Афріні

Неділя, 18 березня 2018, 12:40

Тисячі людей у німецькому місті Ганновер у суботу вийшли на демонстрацію проти турецької військової операції у населеному переважно курдами сирійському районі Афрін.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

До міської адміністрації надійшли заявки на проведення двох заходів, у яких, за даними поліції, взяли участь до 11 тисяч людей.

Обидві протестні ходи об'єдналися, після чого відбувся заключний мітинг, в якому взяли участь близько дев'яти тисяч демонстрантів. Одну ходу кілька разів зупиняли правоохоронці, оскільки її учасники демонстрували заборонені символи та скандували заборонені гасла, які мають стосунок до забороненої не лише в Туреччині, а й у Німеччині Робітничої партії Курдистану (РПК).

Учасники акції закидали поліцейських пластиковими пляшками та флагштоками, ніхто при цьому не постраждав. Правоохоронці затримали щонайменше трьох осіб. На суботу в інших великих німецьких містах також були заплановані демонстрації курдів.

Демонстрації з критикою політики президента Туреччини Ердогана та - в останні два місяці - проти турецького наступу на Афрін відбуваються у Німеччині досить часто, особливо в містах, де проживає значна кількість курдів.

Нагадаємо, президент Туреччини заявив, що турецькі збройні сили та "Вільна сирійська армія" (FSA) 18 березня взяли під повний контроль  північно-західне сирійське місто Афрін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: