Держдеп попередив співробітників про кібератаки на відомство - ЗМI

П'ятниця, 13 квітня 2018, 11:55

Керівництво Державного департаменту США попередило своїх співробітників про спроби проведення кібератак на комп'ютерну мережу зовнішньополітичного відомства.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

"Персоналу рекомендується бути в курсі підозрілої діяльності, пов'язаної з поточними кібератаками, націленими на Держдепартамент", - йдеться у внутрішньому електронному листі, розісланому працівникам.

У березні понад 2 тисячі співробітників відомства отримали електронні листи, СМС і текстові повідомлення в соцмережах, в яких містилися посилання на шкідливі програми та на сайти, які вимагали від них введення особистих даних, зокрема пов'язаних з дипломатичною діяльністю, йдеться у матеріалі.

Хакери використовували інформацію про конференції щодо політології, технологій та фондового ринку. В результаті Держдеп тимчасово відключив свою систему обміну незасекреченими електронними листами "для посилення безпеки".

За даними видання, хакерам не вдалося отримати будь-яку персональну інформацію співробітників або секретні дані відомства.

Нагадаємо, комітет з розвідки Сенату США в значній мірі схвалив висновки американської розвідки про те, що Росія прагнула вплинути на вибори в США у 2016 році, здійснюючи хакерські атаки та кампанію впливу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: