Прем’єр Чехії закликає ЄС відкласти "зелену угоду" у зв’язку з коронавірусом

Вівторок, 17 березня 2020, 13:59

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш закликає ЄС відкласти імплементацію "зеленої угоди", спрямованої на скорочення викидів парникових газів, у зв’язку з викликами, зумовленими новим коронавірусом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Європі варто зараз забути про "зелену угоду" і сфокусуватися на боротьбі коронавірусом…Європа зараз є епіцентром поширення коронавірусу у світі", - зазначив Бабіш.

В Європі досі лишається одна країна, де не виявили коронавірусу

Як саме "зелена угода" пов’язана з коронавірусом, він не прокоментував.

У березні ЄС презентував проєкт "зеленої угоди". У ній, зокрема, передбачається зобов’язання учасників досягти нульових викидів парникових газів до 2050 року.

Окремі країни ЄС, запропонували менш амбітні цілі, оскільки їхній енергетичний сектор значною мірою залежить від вугілля. Серед них і Чехія, в енергетичному секторі якої найбільшу частку складають атомна електроенергія та вугілля.

Станом на 17 березня, у Чехії зареєстрували понад 340 випадків інфікування новим корона вірусом COVID-19. Жоден з пацієнтів не помер, троє вже одужали.

Для протидії поширенню коронавірусу, Чехія закрила кордони для іноземців та обмежила пересування громадян всередині країни. Не працюють школи, культурні установи, більшість магазинів.

Слідкуйте за останніми оновленнями: Операція "евакуація": як повертають українських туристів з-за кордону в епоху коронавірусу. LIVE

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: