Макрон підтримав реформу світового порядку, включно з Радбезом ООН, через злочини Росії

П'ятниця, 17 лютого 2023, 16:37

Президент Франції Еммануель Макрон виступив за реформу міжнародних інституцій, в тому числі Ради безпеки ООН, через нові виклики у світі.

Про це він заявив під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я вважаю, ми маємо переформувати наш глобальний порядок. Його треба збалансувати і зробити більш інклюзивними, саме тому це терміново. Я вражений, як швидко ми втрачаємо довіру. Я говорю про це дуже відверто", - сказав Макрон.

За його словами, розбалансування відчувалося під час пандемії коронавірусу, а тепер на багато країн впливають наслідки війни. "І виклики наростають: нерівність, демографія, кліматичні зміни тощо. Тому пріоритетом має бути відновлення солідарності", - додав Макрон.

Він заявив, що частиною змін має бути реформ Ради безпеки ООН. "Треба говорити відверто: один постійний член Радбезу обрав порушення правил, які він мав відстоювати. Тому ми маємо реформувати це", - сказав французький президент.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу у Мюнхені закликав міжнародних партнерів, які мають на озброєнні бойові танки західного зразка, надіслати їх Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: