Посольство Ірландії попри застереження Пекіна не ховатиме символіку на підтримку України

Четвер, 18 травня 2023, 22:45

Посольство Ірландії в Пекіні вирішило не прибирати "візуальні нагадування" про підтримку України в її війні з Росією, незважаючи на вимогу китайського уряду до всіх іноземних посольств прибрати "пропаганду" зі своїх фасадів.

Про це ірландське Міністерство закордонних справ сказало в коментарі виданню The Journal, пише "Європейська правда".

Відомство зазначило, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії посольство в Китаї "постійно розміщувало візуальні нагадування про підтримку Ірландією України на території посольства та на заходах, що відбуваються в посольстві".

"На зовнішній стіні залишається плакат із логотипом Посольства та написом "We Stand with Ukraine" англійською та китайською мовами на тлі українських кольорів", – уточнили в МЗС Ірландії.

Таку ж позицію раніше оголосив і Європейський Союз. За словами речниці Єврокомісії Набіли Масралі, представництво ЄС у Пекіні "також не змінило жодних елементів, розміщених на його передній стіні".

Як повідомлялось, Китай попередив іноземні посольства та міжнародні організації, щоб вони не розміщували на своїх будівлях "політизовану пропаганду" – за словами дипломатів, ця вказівка спрямована на місії, які вивісили прапори України після вторгнення РФ.

Китай офіційно заявляє про нейтралітет у російсько-українській війні та підтримку територіальної цілісності України, хоча надає Москві економічну й політичну допомогу. В останні тижні європейські лідери активізували контакти з Китаєм, намагаючись залучити його як посередника до вирішення війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: