Шторм "Іша" накрив Британію та Ірландію: тисячі людей без електрики

Фото
Понеділок, 22 січня 2024, 15:26

Десятки тисяч людей залишилися без електрики, а сотні поїздів скасували в понеділок після того, як шторм "Іша" зі зливами та поривами вітру накрив Британію та Ірландію.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Велика Британія та Ірландія з осені потерпають від серії штормів, які валять дерева, призводять до вимкнення електроенергії та повеней у річкових долинах. "Іша" – вже дев'ятий такий шторм з вересня.

 
AP

Близько 230 тисяч будинків та підприємств знеструмлені в Ірландії, а 40 тисяч – у сусідній Північній Ірландії.

Реклама:

Шторм досяг свого піка вночі. На радіолокаційній станції Брізлі Вуд на північному сході Англії зафіксували порив вітру зі швидкістю майже 160 кілометрів на годину.

Залізничний оператор Шотландії зупинив рух поїздів у неділю ввечері та в понеділок у годину пік. Компанія Network Rail, яка володіє залізничною інфраструктурою в Англії, Шотландії та Уельсі, заявила, що вводить обмеження швидкості на більшості ліній, щоб запобігти зіткненню з поваленими деревами та іншим сміттям, що вплинуло на рух поїздів у ранкові години.

Кілька основних доріг у Шотландії та північній Англії перекрили через вітер, повалені дерева та перекинуті вантажівки. Головний суперінтендант поліції Північної Ірландії Дейві Бек повідомив, що багато доріг у цьому регіоні залишалися непрохідними в понеділок вранці.

"Існує також постійний ризик значних завалів на дорогах, оскільки швидкість вітру залишається високою протягом усього понеділка", – сказав він.

Літаки, що прямували до кількох аеропортів, перенаправили – зокрема, рейс з Канарських островів до Дубліна, який опинився в Бордо, Франція.

Раніше повідомляли про численні скасування рейсів, поїздів та поромів на Британських островах через шторм "Іша".

Водночас мерія Парижа через наближення негоди з сильними шквалами вітру закрила для відвідувачів парки столиці і кладовища.

Нагадаємо, через шторм рейс Ryanair з Манчестера до Дубліна не зміг приземлитися в аеропорту призначення і змушений був летіти аж під Париж, щоб перечекати негоду. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: