Блінкен: Теракт під Москвою показав, що загроза від "Ісламської держави" зберігається

Новини — Середа, 27 березня 2024, 08:25 —

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що нещодавній теракт у підмосковній концертній залі Crocus City Hall засвідчив, що загроза від джихадистського угруповання "Ісламська держава" зберігається.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав під час пресконференції з главою МЗС Іраку Фуадом Хусейном.

За словами Блінкена, цей теракт показав, що необхідно зробити все можливе, щоб угруповання більше не відновилося.

"Я вважаю це дуже важливим – що, на жаль, нам нагадують про те, що ІДІЛ залишається реальною загрозою. І незважаючи на дуже хорошу роботу, яку ми зробили за ці роки, щоб протистояти цій загрозі і значно зменшити її, жахливий напад під Москвою лише кілька днів тому нагадав нам, що ІДІЛ залишається потенційно потужною силою, з якою ми маємо продовжувати мати справу", – зазначив держсекретар.

Реклама:

Нагадаємо, минулої п'ятниці, 22 березня, група озброєних людей відкрила вогонь з автоматів у концертній залі Crocus City Hall у російському місті Красногорськ. Терористичне угруповання "Ісламська держава-Хорасан" взяло на себе відповідальність за напад, у якому загинули щонайменше 137 людей.

У Франції після подій у Росії оголосили про підвищення рівня терористичної загрози до максимального.

Президент Франції Емманюель Макрон вказав, що філія угруповання "Ісламська держава", яка взяла відповідальність за  теракт в концертній залі Crocus City Hall у Підмосковному регіоні РФ, здійснила кілька спроб атак на території Франції.

У Німеччині також попереджають про гостру загрозу з боку терористів-ісламістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: