В Австрії затримали ексрозвідника за підозрою в шпигунстві на користь РФ

Новини — Неділя, 31 березня 2024, 13:24 —

В Австрії затримали колишнього співробітника вже розформованого Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) за підозрою у шпигунстві.

Про це повідомило видання Der Standard, інформує "Європейська правда".

В австрійській прокуратурі зазначили, що затриманий Егісто Отт наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі.

Віденська прокуратура розслідує справу Отта з 2017 року за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем, веденні таємної розвідки на шкоду Австрії та порушенні державної таємниці.

Реклама:

Арешту передувала нещодавня інформація про те, що Отт передавав російським шпигунам вміст мобільних телефонів високопосадовців.

Його колишній зять, який, як вважають, сприяв цьому злочину, також був заарештований.

У помешканнях обох затриманих були проведені обшуки.

Зовсім недавно Отт потрапив у заголовки газет у зв’язку з постаттю колишнього члена правління німецької компанії Wirecard Яна Марсалека.

Як стверджувалось, Отт допомагав Марсалеку у створенні шпигунського осередку для Росії в рамках BVT. Він разом з колишнім керівником відділу BVT Мартіном Вайсом збирали інформацію для Марсалека і Росії, спираючись на свою попередню діяльність. Зібрана інформація стосувалася журналістів, які проживають в Європі, і казахстанського опозиційного політика.

Раніше ЗМІ повідомляли, що депутат Бундестагу від "Альтернативи для Німеччини" й кандидат від цієї партії на виборах до Європарламенту Петр Бистрон отримував гроші від проросійської мережі впливу, викритої спецслужбами Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: