Президент Чехії повідомив, що для України знайшли вже понад мільйон снарядів 

Новини — П'ятниця, 12 квітня 2024, 17:34 —

Чехія ідентифікувала по всьому світу понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів, які можна закупити для України за межами Європи.

Про це президент Чехії Петр Павел заявив після саміту трьох морів у Вільнюсі, його цитує Denik N, пише "Європейська правда".

За його словами, прагнення Чехії – поставити Україні якомога більше боєприпасів у найкоротші терміни.

"Ми ідентифікували для України близько 800 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів 155-го калібру, це було коректно ще деякий час тому. Зараз це більше мільйона", – сказав Павел.

Реклама:

За його словами, чеська ініціатива – не єдина. "Аналогічну розробляють Естонія і Велика Британія, про це говорила і Франція", – додав він.

За словами Павела, Україна потребує великої кількості боєприпасів, оскільки очікує початку російського наступу в літні місяці.

Для України другорядне, звідки прийдуть боєприпаси і хто їх забезпечить, додав президент Чехії.

Раніше Чехія заявляла, що число боєприпасів для України у межах її ініціативи може потенційно вирости до 1,5 мільйона.

Усього до чеської ініціативи долучились 15 країн, зокрема, Німеччина, Франція, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Португалія, Бельгія, Польща та Канада. Не всі з них публічно оголосили, яку саме суму внесли для закупівлі снарядів.

Радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр допускав, що закуплені в межах чеської ініціативи боєприпаси можуть надійти в Україну вже у червні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: