Спікери парламентів країн Балтії закликали Конгрес США не зволікати з підтримкою України

Новини — П'ятниця, 19 квітня 2024, 21:41 —

Голови парламентів Естонії, Латвії та Литви 19 квітня звернулись із відкритим листом до Конгресу США, де закликали розблокувати пакет допомоги Україні, що протягом місяців перебував у підвішеному стані.

Як повідомляє "Європейська правда", текст листа поширили пресслужби парламентів трьох країн Балтії.

Cпікерка Сейму Латвії Дайга Мієріна, спікер парламенту Естонії Лаурі Гуссар та спікер Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен висловили сподівання, що Конгрес "ухвалить правильне рішення і схвалить вкрай необхідний пакет допомоги Україні".

"Це буде протистояння тиранам і агресорам, це буде захист нашої колективної безпеки. Допомога Україні – це інвестиція в наше спільне безпечне майбутнє", – йдеться у відкритому листі.

Реклама:

Спікери країн Балтії підкреслили, що Європа робить історичні кроки для зміцнення своєї обороноздатності, але на це потрібен час, якого Україна не має. Тому допомога США має вирішальне значення в цей момент, вважають вони.

Демократи в Сенаті обіцяють швидко проголосувати за пакет із допомогою Україні

"Наша спільна допомога дозволила зупинити агресора і звільнити значну частину окупованої ним території України. Однак пряма загроза з боку Росії не зменшується. Тому ми вітаємо сильне лідерство і відданість США збереженню свободи і безпеки в Європі за допомогою наших спільних зусиль", – заявили політики.

Нагадаємо, Палата представників США 19 квітня провела процедурне голосування за чотири законопроєкти про іноземну допомогу, зокрема й Україні, що дозволяє пізніше винести їх на розгляд Палати. 

Голосування за пакет законопроєктів в Палаті представників очікується в суботу, 20 квітня. У цей день члени палати розглянуть усі поправки, які напередодні пройшли процедурний комітет, і після цього виноситимуть по черзі кожен законопроєкт на голосування.

Читайте також: Конгрес готує перемогу України. Як США планують змінити бюджет та правила підтримки ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: