ЗМІ: США знищили пускову установку після удару по авіабазі в Сирії

Новини — Понеділок, 22 квітня 2024, 09:05 —

Після ракетного удару по американській військовій базі на північному сході Сирії літак очолюваної США коаліції в Іраку і Сирії завдав удару по пусковій установці, з якої були випущені ракети.

Про це повідомляє Voice of America з посиланням на джерела, інформує "Європейська правда".

Як зазначено, невелика вантажівка з ракетною установкою, закріпленою на кузові, була припаркована в іракському місті Зуммар, що на кордоні з Сирією.

Знищена вантажівка була вилучена для подальшого розслідування. Згідно з попередніми даними, вона була знищена внаслідок повітряного удару.

Реклама:

ЗМІ раніше повідомили, що по військовій базі США на північному сході Сирії випустили щонайменше п'ять ракет з території Іраку.

Ця атака на американський військовий об’єкт на Близькому Сході стала першою з лютого.

Вона сталась наступного дня після того, як прем'єр-міністр Іраку Мохаммед Шиа ас-Судані повернувся з візиту до США, де він зустрівся з президентом Джо Байденом у Білому домі.

Нагадаємо, у п'ятницю 19 квітня Ізраїль завдав удару по території Ірану. Атака стала відповіддю на удари Ірану ракетами і дронами по Ізраїлю, абсолютну більшість з яких у ніч на 14 квітня перехопили, зокрема за допомогою сил США.

Посадовець США заявив на умовах анонімності, що Вашингтон не підтримав удар Ізраїлю по території Ірану, хоча й був попереджений про нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: