У ЛНР заявляють, що відпустили спостерігачів ОБСЄ. В ОБСЄ підтвердили звільнення частини спостерігачів

Оновлено
П'ятниця, 30 травня 2014, 18:37

Представникі спостережної місії ОБСЄ, яких напередодні затримали в Луганській області, звільнені терористами та поїхали в невідомому напрямку, повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на лідера "Народного фронту" самопроголошеної Луганської народної республіки Олексія Чмиленко.

"З них були зняті всі претензії, і вони поїхали. Куди саме виїхали, ми не знаємо, але ми їх від'їзду ніяк не перешкоджали", -  сказав він.

Нагадуємо, що зв’язок з членами спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було втрачено близько 18:00 26 травня. До складу групи входили 4 міжнародних спостерігачів й український перекладач.

Пізніше російська служба Бі-Бі-Сі з посиланням на неназваного представника ОБСЄ повідомила що захоплені в Сєвєродонецьку спостерігачі действительно звільнені: "четверо спостерігачів, які щезли в Україні раніше, наразі перебувають у безпеці".

Водночас, ще чотири члена місії ОБСЄ, що були затримані проросійськими сепаратистами в Донецьку на початку поточного тижня, досі не звільнені, зазначає Бі-Бі-Сі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: