Клімкін "замахнувся" на членство в ЄС та відмовився відповідати російською

Понеділок, 23 червня 2014, 15:09

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін після участі у засіданні Ради ЄС у закордонних справах заявив, що головною тематикою засідання за його участі було обговорення шляхів деескалації на сході України. Окрім того, розглядалося питання можливого накладення на Росію більш жорстких санкцій.

Про це міністр повідомив під час спілкування з пресою в Люксембурзі.

"Україна та особисто я як міністр вперше брали участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів ЄС", - наголосив він.

Те саме він написав своєму твіттері, зазначивши, що ставить перед собою амбітну мету членства України в Євросоюзі: "Прийде час і глава МЗС України представлятиме за цим столом державу-члена ЄС"

Він уник конкретики у відповіді щодо можливості збільшення санкцій з боку європейських країн, але зазначив, що міністри закордонних справ, які зібралися сьогодні, точно не ухвалюватимуть відповідного рішення: "Питання санкцій обговорюється зараз (на закритій частині засідання ради ЄС). Рішення про санкції якщо буде прийнято, то  на рівні глав держав - в разі того, якщо зусилля щодо досягнення миру не дадуть успіху"

Під час спілкування Клімкіна з журналістами російський журналіст тричі ставив йому питання російською, але міністр щоразу відповідав йому українською. Однак наприкінці брифінгу Павло Клімкін сказав кілька фраз російською, описуючи мирний план президента Порошенка. "Вся ідеологія плану побудована на діалозі. Все пункти можливо реалізувати лише через діалог. Тому коли я  чую, що хтось не готовий до діалогу, мене це дивує", -- сказав міністр, не уточнивши, про кого йдеться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.